Guvernul sud-coreean, prin intermediul Ministerului pentru Siguranța Alimentelor și Medicamentelor, a emis un avertisment serios cu privire la pericolul consumului de scobitori prăjite, după ce această tendință a devenit virală în urma videoclipurilor de mukbang de pe rețelele de socializare.
Scobitorile în cauză, fabricate din amidon în loc de lemn, au devenit populare pe fondul apariției în filmulețe mukbang, în care oamenii mănâncă în mod excesiv alimente considerate neobișnuite.
Cu toate că aceste scobitori par să semene cu niște mini cartofii prăjiți atunci când sunt gătite, Ministerul a atras atenția că acestea nu au fost verificate pentru consumul alimentar și că nu sunt produse comestibile.
„Scobitorile cu amidon nu sunt produse comestibile… siguranța lor ca alimente nu a fost verificată”, a transmis Ministerul într-o postare pe rețelele sociale, subliniind riscurile asociate cu această practică.
South Korea Says ’No’ to Toothpick Snacks: Ministry Warns Against Crunchy Starch Trend
Seoul’s Ministry of Food and Drug Safety has warned people not to eat fried toothpicks made from starch.
— Moh Musthafa Hussain (@musthafaaa) January 26, 2024
Originea tendinței pare să fie filmulețele mukbang, unde oamenii prăjesc scobitori verzi în tigăi cu ulei și le condimentează cu ingrediente precum brânză pudră. În ciuda popularității aparente, guvernul a avertizat asupra riscurilor pentru sănătate și a recomandat cetățenilor să evite consumul acestor scobitori prăjite.
Chiar dacă scobitorile pot fi făcute și cu cartofi dulci și respectă standardele țării ca produs de igienă, Ministerul pentru Siguranța Alimentelor și Medicamentelor subliniază că acestea nu sunt destinate consumului alimentar și sunt utilizate în mod obișnuit în restaurantele din Coreea de Sud pentru a servi mâncarea, nu pentru a fi consumate direct de către oameni, potrivit Time.com.